top of page
  • Forfatterens bildePetter K

Bod og Bedring-metoden

Oppdatert: 3. jul. 2023


Profesjonell ryddemetode Bod og Bedring

Jeg driver firmaet Bod og Bedring, som i ekspressfart kan fornye norske hjem gjennom rydding, organisering og gjenbruk. Her kommer mine beste tips til hvordan du raskt og effektivt kan få et ryddig hjem med gode systemer.


1. Kjøp inn rikelig med gjennomsiktige plastkasser, for eksempel på Ikea. 2. Tenk gjennom hva som skal til for at du skal beholde tingen. Vær tøff med deg selv. 3. Ta ett rom av gangen. 4. Tøm rommet, og legg innhold fra skuffer og skap utover, slik at du får oversikt. Bruk plastkasser til å samle ting i. 5. Sorter tingene i tre hauger: – Beholdes – Selges/Gis videre – Kastes 6. Rengjør rommet. 7. Involver resten av familien når kategoriene skal gjennomgås. Snakk med familiemedlemmene om gjenbruk. Det er mye lettere å kvitte seg med ting, når man vet at andre får glede av det. 8. Grupper alt som skal beholdes i kategorier som naturlig hører sammen. For eksempel, julepynt, kontorrekvisita, verktøy, minner osv. 9. Få alt som ikke skal beholdes ut av huset. Blir det liggende kan noen tenke at de kanskje kan få bruk for det allikevel. 10. Selg ting av større verdi på Finn.no. Juster prisen raskt ned om du ikke får respons på et par dager. Sørg for gode bilder av hver ting. Gi bort det du ikke får solgt. 11. Rydd på plass og oppbevar alle ting innen én kategori sammen og på ett sted. Bruk tid. Dette er som et puslespill der alle brikkene skal passe sammen. Merk alt godt og sett det på plass. Plasser plasteskene slik at merkelappene er godt synlige i boden. 12. Suppler om nødvendig med flere hyller til oppbevaring, oppheng for ski og staver osv. Ikke gi deg før alt har fått sin faste plass. 13. Lag rutiner på hvordan du skal holde boden ryddig fremover. La det bli en vane at alt skal tilbake på riktig plass med en gang det er brukt. 14. Sett av i kalenderen en dato et år frem i tid, da boden skal ryddes på nytt. Avtal denne med de du bor sammen med.


– Når du har gjennomført dette, kan du nyte både et ryddig rom og en ryddig bod. Så er det bare å gå løs på neste rom. Bra for planeten, bra for menneskene og bra for deg.

Bod og Bedring – rydder deg fri!

106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page