top of page
  • Forfatterens bildeBod og Bedring

Fra kaldt til koselig allrom med enkle grep!

Oppdatert: 3. jul. 2023

Kirsti og mannen Dag ryddet seg gjennom huset og bestemte seg for å rive det gamle furukjøkkenet med strietapet. Etterpå sto de igjen med et kombirom på 65 kvm: – Det ble fint, men etter hvert føltes det litt for stort; det var ikke så koselig. Paret bestemte seg derfor for å kontakte Anne Brit i Bod og Bedring for hjelp til innredning og fargevalg.


Det fysiske moodboardet Anne Brit leverte.
Før-bilde av kombirommet med utsikt mot kjøkkenet.
Før-bilde av sittegruppe i “stua”.

Målet med prosjektet var å gjøre det store rommet koselig og hyggelig på en enkel og rimelig måte. Da Anne Brit skulle plukke ut farger til rommet, tok hun utgangspunkt i et stort maleri i blåtoner som hang på kjøkkenet. Det ble også tegnet et forslag til møbleringsløsning for å skape nye soner i rommet. Dag og Kirsti har selv stått for oppussingen etter innspill fra Anne Brit.


Ryddig og organisert hjem
Etter at endeveggen har blitt malt i fargen 7613 Northern Mystic fra Jotun.

– Den mørkegrønne endeveggen gir øyet noe å fokusere på når man kommer inn i rommet, og strammer opp inntrykket, forklarer Anne Brit. Både skatollet og spisestuen i tre som Kirsti har arvet etter besteforeldrene kommer nå mer til sin rett, og står i kontrast til både veggen og samlingen av grønne planter.


Det lille “jungelhjørnet” på kjøkkenet består av blandt annet et meterhøyt avokadotre som Kirsti har grodd fra en stein.
Over kjøkkenbenken ble det lagt spreke fliser.

Anne Brit valgte ut Airy Green 7626 fra Jotun til sideveggene i rommet. – De lyse, grønne veggene skaper både luftighet og mer lunhet og varme, i motsetning til de hvite veggene som var her fra før.


Etter ommøbleringen ble begge sofaene vinklet mot utsikten.

Sammen med off-white lingardiner fra IKEA, tepper på gulvet, puter, saueskinn og masse planter blir uttrykket både varmt og hyggelig. Lysskinner med flyttbare spotter ble hengt opp både over kjøkkenbenken og langs vinduet i sofaområdet.


Endelig er det bedre lysforhold både i stua og på kjøkkenet.
Et nytt lesehjørne ved peisen.

Veggen ved peisen har blitt malt i kalkmalingen Grå Skifer 1462 fra Jotun. Kalkmalingen gir liv og gjør veggen mer interessant, og bidrar samtidig til å dele det store rommet i flere soner. Her kan man både kjenne varmen fra peisen og nyte utsikten – enten over Oslo eller over resten av rommet.


Dag har sveiset et eget vedstativ som strekker seg fra gulv til tak.

– Så enkelt kan det vere! Vi er veldig fornøyde med fargene; de framhever resten av møblementet og utsikten mot byen, sier Kirsti. Anne Brit avslører at hemmeligheten er å tenkte kontraster i farger, med utgangspunkt i det man allerede har. – Det er også lurt å tilføre struktur i form av stoffer, tepper, maling og ulike naturmaterialer.


1 976 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page