top of page
  • Forfatterens bildeBod og Bedring

Tre tips til en ryddig bod

Oppdatert: 3. jul. 2023

Mens vi venter på våren er det deilig å kunne føle seg litt produktiv. Hva med å ta tak i noe du har utsatt lenge – nemlig rydding av den stappfulle, uorganiserte kjeller- eller loftsboden? Vi er her for å hjelpe deg med noen tips på veien!


Profesjonell organisering av bod


1. Start med å rydde ALT ut av boden. Legg innholdet utover slik at du får oversikt, og sortér tingene i tre hauger: Beholdes, selges/gis videre og kastes. Rengjør deretter den tomme boden.


2. Kjøp inn gode, robuste hyller og rikelig med gjennomsiktige plastkasser. Gruppér deretter alt som skal beholdes i kategorier som naturlig hører sammen. Julepynt i én kasse, verktøy i en annen og sommerleker i en tredje. Kjøp selvklebende merkelapper og merk alle kassene med innhold.


3. Lag et godt og logisk system. Bruk litt ekstra tid på å lage et smart system, slik at alt i boden har sin faste plass. Slik blir det mye lettere å holde boden ryddig over tid. Det kan for eksempel vere lurt å plassere det du bruker oftest nærmest døra. Du kan også utnytte ledig plass på veggene til å montere oppheng for skiutstyr og sykler. Pass på å plassere plasteskene slik at merkelappene er godt synlige i boden, og pass på at ingenting står gjemt – det man ikkje ser, glemmer man at man har! Ikke gi deg før alt har fått sin faste plass.


Lykke til med bodryddingen!

1 463 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page